رونمایی از اولین داروی گیاهی ترک اعتیاد در ایران با نام «دتوکسین»

۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۲ کد : ۲۱۶۰۰ اخبار روز
رونمایی از اولین داروی گیاهی ترک اعتیاد در ایران با نام «دتوکسین»

اولین داروی گیاهی ترک اعتیاد بر مبنای کارآزمایی بالینی تاییدشده در کشور که توسط پژوهشگران پژوهشکده‌ی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تولید شده است، با حضور دکتر حمیدرضا رییس جهاددانشگاهی و محمدرضا شانه‌ساز رییس سازمان غذا و معاون وزیر بهداشت ، رونمایی شد .

این داروی گیاهی حاوی 400 میلی‌گرم عصاره‌ی خشک استانداردشده دانه‌ی گیاه تلخ‌بیان در هر کپسول خوراکی می‌باشد که تاثیر فوق‌العاده‌ای در  کاهش شدت علایم ترک اعتیاد دارد. مراحل انجام این ثبت اختراع در پژوهشکده‌ی گیاهان دارویی و در قالب 2 طرح پژوهشی شامل شناسایی گیاه و شناسایی مواد موثره گیاه، استخراج مواد گیاهی موثر در درمان بیماری ذکر شده و فرمولاسیون آن و انجام تست‌های حیوانی روی موش و نهایتا انجام آزمایشات بالینی و بررسی اثربخشی آن در موارد ادعایی ثبت اختراع مورد بررسی قرار گرفت و بالغ بر 10 سال به طول انجامید.

این دارو می‌تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی کاهنده‌ی درد معتادان در حال ترک باشد که اثرات تداخلی دارویی کم‌تری در برابر داروهای شیمیایی ایجاد کند. هم‌اکنون داروی دتوکسین در داروخانه‌های معتبر سراسر کشور در دسترس می‌باشد.