رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تشریح کرد:

رفع تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه مبارک رمضان

۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۹ کد : ۲۹۷۹۶ دانستنیهای گیاهان دارویی
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: مصرف خرفه ، خشکی، گرمی و حرارت بدن را فرو نشانده و توصیه می شود که از شربت حاوی تخم خرفهPortulaca oleracea یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر جهت رفع تشنگی و خواص بین نظیر آن استفاده شود.
رفع تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه مبارک رمضان

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر رضا غفارزادگان رییس این پژوهشکده ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای کلیه مسلمانان در این ماه پرفضیلت، عنوان کرد: خرفه به عنوان غذای برتر آینده معرفی مـی شـود، چـرا کـه دارای بسیاری از ترکیبات مغذی و غنی از آنتی اکسیدان و اسید های چرب می باشد.

وی گفت: از آنجا که حدود 70 درصد از بدن ما را آب تشکیل می دهد، اهمیت آن را نمی توان نادیده گرفت. آب بدن مهمترین عاملی است که می تواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی از جمله خستگی، سرگیجه ، سردرد و عدم تمرکز شود.

غفارزادگان درخصوص خواص این گیاه اظهار کرد: مصرف خرفه ، خشکی، گرمی و حرارت بدن را فرو نشانده در برطرف شدن و تسکین دردهای ناشی از حرارت و گرمی بدن و درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است و برای رفع و پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان بسیار مفید بوده و توصیه می شود که از شربت حاوی تخم خرفه یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر جهت رفع تشنگی و خواص بین نظیر آن استفاده شود.

وی افزود بررسی ها نشان می دهد در مناطقی که این گیـاه مصـرف می شود شیوع پایین سرطان و بیماری قلبی گزارش شده اسـت که احتمالاً به علت وجود اسـیدهای چـرب امگـا 3 موجـود در خرفه است. مواد موثره این گیاه شامل اگزالیک اسید، کینامیک اسید، کافئیک اسید، مالئیک اسید، اسید سیتریک، کومارین ها، فلاونوئیدها، آلانین،تانن، آلفا لینولئیک اسید و گلیکوزوئیدهای منوتروپینی می باشد و مشخص شده که آلکالوئیدها از جمله مهم ترین مواد شیمیایی این گیاه می باشد.

غفارزادگان بیان کرد: خرفه منبع غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین A ،B1 ،B2 ،C ،E ،بتا کاروتن و سایراسید آمینه های ضروری است. همچنین این گیاه منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر، مس و پتاسیم می باشد.


نظر شما :