تنظیم قند خون با مصرف خرما در ماه مبارک رمضان Phoenix dactylifera
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، دکتر نسیم زرین پنجه عضو هیات علمی این پژوهشکده درخصوص خواص مصرف خرما در ماه مبارک رمضان اظهار کردخرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان است. بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده در ساعات پایانی روزه داری، قند خون کاهش پیدا کرده ، بر مغز تأثیر گذاشته و باعث بروز احساس کسالت و ضعف شده و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می شود.
وی افزود خرما می تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد و به دلیل اینکه قند خود را آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تأمین می کند، می تواند در وعده های سحر و افطار ماه رمضان مصرف شود.
این عضو هیات علمی خاطرنشان کرد خرما خاصیت ملین دارد و روده ها را پاکسازی می کند. همچنین ماده نیکوتینیک موجود در خرما، دارویی فوق العاده مؤثر برای رفع ناراحتی روده ای است و خوردن آن سبب ایجاد و تقویت باکتری های مفید روده ای می شود. خرما ویتامین های متعددی دارد، ویتامین A موجود در آن سبب تقویت بینایی می شود.
زرین پنجه درخصوص تاثیر مصرف خرما در بهبود حافظه عنوان کرد خرما منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، سلنیوم، آهن و منگنز است و بدین ترتیب میتواند ماده غذایی مناسبی برای تقویت حافظه باشد. ترکیبـات پلـی فنلـی موجـود در عصـاره خرمـا مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانین هـا واسـیدهای فنولیـک و عناصری مانند سلنیوم، مـس، روی، منگنـزو ویتـامین C میتوانند موجب حفاظت کبدی علیه تخریب اکسیداتیو گردنــد.
وی تاکید کرد بررســی انجــام شــده نشــان مــی دهــد فعالیــت آنتی اکسیدانی و عصاره خرما از پراکسید اسیون لیپیـدی و اکسیداسیون پروتئینی جلوگیری می کنـد و منجـر بـه تخریــب سوپراکســید و رادیکــال هــای هیدروکســیل میگردد.
نظر شما :