ضرر تعدد واحدهای فعال در حوزهی گیاهان دارویی
ضرر تعدد واحدهای فعال در حوزهی گیاهان دارویی
دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی در حاشیهی بازدید از چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی(سنتی) با اشاره به تاریخچهی طب سنتی و گیاهان دارویی که دارای پیشینهی بسیار قوی در تمدن بشری است، بیان کرد: بعد از انقلاب با توجه به پوشش متنوع در ایران و اهمیت طب سنتی و توجه دنیا به این صنعت، جهاددانشگاهی در سال 1377 با راهاندازی اولین پژوهشکده گیاهان دارویی به این حوزه ورود کرد.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر ما در پژوهشکدهی گیاهان دارویی، هم گیاهان دارویی مختلفی را تولید کردهایم و هم در بحث تولید عصاره فعال بودهایم و خط تولید دو داروی گیاهی را بهصورت صنعتی ادامه میدهیم که این کار مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر طیبی با انتقاد از تعدد واحدهای فعال در حوزهی گیاهان دارویی که در این نمایشگاه نیز قابل مشاهده است، گفت: این تعدد بیش از حد است و باعث میشود واحدهای ما نتوانند کارهای بزرگ تحقیقاتی انجام دهند.
وی ادامه داد: تولید گیاهان دارویی مستلزم ایجاد شرکتهای بزرگ است و نباید با توجه به بودجهی محدود دولت، منتظر این نهاد ماند؛ بنابراین میتوان با راهاندازی بنگاههای بزرگ هم در زمینهی کشت گیاهان دارویی و هم در زمینهی فرآوری این گیاهان فعالیت انجام داد.
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر تمرکز به مزیتهای کشور در حوزهی گیاهان دارویی مانند زعفران و زرشک اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حد ظرفیت خود، این نگاه را دنبال میکند و اینگونه تولیدات بعد از گذراندن مراحل تحقیق در قالب شرکتهای دانشبنیان وارد بازار میشود.
همچنین دکتر طیبی در این حاشیهی این بازدید، با دکتر صفروف معاون نمایندهی ویژهی رییسجمهور روسیه در امور اقتصادی در ایران و دکتر محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعهی علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری دیدار و بر گسترش همکاریهای دوجانبه تاکید کرد
نظر شما :