تاثیر آنتی اکسیدانی مرزنجوش بر حافظه
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، دکتر نسیم زرین پنجه، عضو هیات علمی این پژوهشکده عنوان کرد از مهمترین ترکیباتی که در عصاره آبی گیاه مرزنجوش وجود دارد، میتوان به رزمارینیک اسید، اریوسیتین، آپی ژنین گلیکوزید، اوریگانول و اورسالیک اسید اشاره کرد.
وی افزود مشخص شده است که رزمارینیک اسید علاوه بر کاهش استرس، سبب بهبود یادگیری فضایی در بیماری آلزایمر میشود .
این عضو هیات علمی درخصوص تاثیر آنتی اکسیدانی این گیاه بر حافظه خاطرنشان کرد از آنجایی که ترکیب رادیکالی در بیماران آلزایمری به وفور تولید شده و سبب تخریب بافتی بسیار وسیع در مغز بیماران آلزایمری میشود، بنابراین با توجه به نوع ترکیبات موجود در عصاره گیاه مرزنجوش، این گیاه میتواند طیف وسیعی از اثرات آنتی اکسیدانی در مغز را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ترکیبات آنتی اکسیدان این گیاه سبب بهبود یادگیری میشوند گفت باید دانست که رزمارینیک اسید که فراوانترین ترکیب عصاره آبی مرزنجوش است، فعالیت جاروبگری قوی برای ترکیبات رادیکالهای آزاد دارد.
زرین پنجه دیگر خواص مرزنجوش را مدر، قاعده آور، نیرو دهنده، معرق، ضد نفخ، آرام بخش و به دلایل تلخ بودن، مقوی معده برشمرد .
وی در پایان، طریقه مصرف این گیاه دارویی را به این صورت عنوان کرد
از دم کرده ۱۰ تا ۲۰ گرم سر شاخههای گلدار بهمدت ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماریهای دستگاهتنفسی، بهعنوان صافکنندة خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهایماهانه، روزانه سه فنجان تناول نمایید.
نظر شما :