ارزیابی شاخصهای بهبود آرتروز با تجویز روغن سیاه دانه خوراکی به بیماران مبتلا به آرتروز زانو توسط محققین پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

۰۸ آبان ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۸ کد : ۳۷۲۸۸ اخبار پژوهشی
آخرین یافته های محققان پژوهشکده گیاهان دارویی حاکی از این می باشد که مکمل‌ روغن سیاه دانه به صورت خوراکی موجب کاهش درد در بیماران مبتلا به آرتروز زانو میشود.
ارزیابی شاخصهای بهبود آرتروز با تجویز روغن سیاه دانه خوراکی به بیماران مبتلا به آرتروز زانو توسط محققین پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی طرح ارزیابی شاخصهای بهبود آرتروز با تجویز روغن سیاه دانه خوراکی به بیماران مبتلا به آرتروز زانو یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور با مسئولیت آقای دکتر حسن فلاح حسینی عضو هیات علمی گروه فارماکولوژی و طب کاربردی این پژوهشکده با همکاری دکتر رضا محتشمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) پایان پذیرفت.

دکتر حسن فلاح حسینی، عضو هیات علمی و مسئول اجرای این طر ح پژوهشی عنوان کرد آرتروز شایع‌ترین بیماری مزمن ناتوان‌کننده و تحلیل برنده مفاصل است که با درد و تخریب غضروف مفاصل مشخص می‌شود. وی در ادامه افزود این بیماری معمول‌ترین شکل آرتریت بوده و غالبا افراد سالمند را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در مراحل پیشرفته، واکنش التهابی در غشای سینوویال غضروف بروز می‌کند.

وی اظهار کرد این بیماری منجر به درد شدید، تورم، تغییرشکل و اختلال درحرکت مفاصل می‌شود و درمان آن شامل کنترل درد برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی، ترکیبی از مداخلات غیر دارویی، عوامل دارویی یا در صورت عدم بهبودی، جراحی است.

فلاح حسینی خاطرنشان کرد آمارها حاکی از آن است که شیوع این بیماری درکشور‌های غربی در افراد 64-45 ساله 30% و در افراد مسن‌تر از 65 سال 68% ذکر شده است و گزارشات سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز شیوع بالای آن را تایید می‌کند.

این عضو هیات علمی گفت درد و ناتوانی حاصل از آرتروز ، عوارض اجتماعی، اقتصادی و هزینه‌های بالای درمانی و شیوع بالای آن در افرادسالمند سبب توجه محققان پژوهشکده گیاهان دارویی به تحقیق بیشتر در مورد جنبه های درمانی آن بوده است.

به گفته این پژوهشگر استفاده از ترکیبات ضد التهاب نظیر روغن سیاه دانه احتمالا بتواند در کاهش درد و التهاب آرتروز موثر باشد.

فلاح حسینی در ادامه عنوان کرد گزارشات حاکی از آن است که ترکیبات دانه این گیاه قادر است عوامل التهاب‌زا نظیر پروستاگلاندین‌ها، فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین1(IL-1) را مهار کند و همچنین گزارش شده است که روغن سیاه دانه تولید NO و PGE2 را در غضروف‌های استئوآرتریتی در مدل حیوانی  کاهش داده است.

وی در پایان تاکید کرد با توجه به اهمیت پزشکی آرتروز  و عوارض و ناتوانی ناشی از آن و گزارش‌های متفاوتی که در زمینه فراوانی و عوامل خطرساز آن وجود دارد و با عنایت به اینکه مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای کاهش التهاب در این بیماران می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل‌ روغن سیاه دانه به صورت خوراکی  بر بهبود درد در بیماران مبتلا به آرتروز زانو طراحی و انجام شد و نتایج بررسی نشان داد که مصرف خوراکی روغن  سیاه دانه، بدون عوارض جانبی، درد و سفتی مفصل و فعالیت بدنی بیماران مبتلا به آرتروز زانو را کاهش داده است.


نظر شما :