خواص درمانی گیاه زرشک

۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۴ کد : ۳۷۴۹۰ دانستنیهای گیاهان دارویی
زرشک با نام علمیBerberis vulgaris طبعی سرد و خشک دارد و گیاهی نیمه گرمسیری با میوه های قرمز ،کوچک و طعم ترش است که از دیر باز مورد توجه ایرانیان بوده است .این گیاه خوش طعم علاوه بر مصارف خوراکی و غذایی دارای خواص دارویی و درمانی بسیار زیادی است.
خواص درمانی گیاه زرشک

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، مهندس منیره نورمحمدی کارشناس گیاهان دارویی این پژوهشکده درخصوص خواص ضدباکتری این گیاه عنوان کرد در مطالعات جدید ثابت شده است زرشک به علت داشتن آلکالوئیدی به نام بربرین، اثرات آنتی‌بیوتیکی برای باکتری‌ها دارد. همچنین سولفات موجود در این گیاه علیه سیستم‌های توموری قابل استفاده است.

وی افزود برگ‌های گیاه زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد. همچنین میوه‌های آن ادرارآور و خلط‌آور است و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده می‌شود. پوسته، ریشه و ساقه این گیاه تقویت‌کننده، ضدعفونی‌کننده، صفراآور، مدر و ملین است.

نورمحمدی اظهار کرد کبد مسئول سم زدایی و پاک کردن مواد مضر از بدن و تولید صفرا است که برای هضم چربی حیاتی است و مصرف زرشک موجب پاکسازی کبد شده ، خون را سم زدایی می کند.همچنین بربرین موجود در زرشک به ترشح صفرا در کبد کمک کرده و به عنوان ملین خفیف عمل می کند و فرایندهای گوارشی را بهبود می بخشد.

وی خاطرنشان کرد میوه زرشک در درمان ناراحتی های کلیوی و تب های عفونی استفاده می شود و جوشانده ریشه زرشک برای شستشوی زخم هایی که دیر خوب می شوند کاربرد دارد.

نورمحمدی در ادامه گفت غرغره جوشانده زرشک موجب تقویت لثه ها شده و شستشوی صورت با جوشانده زرشک موجب بهبودی و رفع دانه های زیر جلدی پوست می شود.

این کارشناسان گیاهان دارویی در پایان موارد منع مصرف این گیاه را برشمرد و تاکید کرد زنان باردار باید برای برخی مشکلات مانند برخی موارد سقط جنین از زرشک خودداری کنند. همچنین
بیماران دیابتی هم نباید داروهای خاص خود را با زرشک ترکیب کنند.


( ۳۱ )

نظر شما :